כיצד בוחרים פסיכיאטר מומלץ?

ניווט מהיר

כדי שנוכל להעמיק בנושא הכתבה העוסקת באיך בוחרים פסיכיאטר מומלץ, חשוב קודם כל לעשות סדר ולהבין קצת יותר לעומק את התחום הזה שנקרא פסיכיאטריה. אז פסיכיאטריה היא למעשה ענף בתחום הרפואה ששם דגש על באבחון, טיפול ומניעה של מחלות והפרעות רגשיות, נפשיות וגם התנהגותיות. טיפולים פסיכיאטרים מתבצעים על ידי פסיכיאטר מוסמך המתמחה בבריאות הנפש. בשונה מפסיכולוג, לפסיכיאטר יש את הניסיון, הידע וההכשרה לבצע הערכה נפשית ופיזית והוא מוסמך ממש כמו רופא לספק המלצות רפואיות ולתת תרופות במרשם. אנשים שונים מגיעים לקבל טיפול פסיכיאטרי מסיבות מגוונות. אלו יכולות להיות בעיות שמופיעות בפתאומיות כמו למשל התקף חרדה או פאניקה ואלו יכולות להיות בעיות שמופיעות לאורך זמן כמו תחושה של עצבות, בעיות בתפקוד היומיומי ועוד.

אבחון מטופלים

פסיכיאטרי מומחה מתמחה באבחון של מחלות נפש. הוא מוסמך לבצע קשת רחבה של  של בדיקות פסיכולוגיות, לתשאל את המטופלים שלו וכך הוא יכול לקבל תמונת מצב פיזית ונפשית. כדי לבחור פסיכיאטר, עלינו לקחת בחשבון מגוון של שיקולים כמו הניסיון והידע המקצועי שלו, ההסמכה שלו בהתאם לבעיה הספציפית ממנה אנחנו סובלים,

ההשכלה וההכשרה הקלינית אותם הפסיכיאטר עבר, זמינות, תחושת פתיחות ועוד. בעיקרון פסיכיאטר מקצועי הוא כזה שיצליח לפצח ולהבין את  הקשר הסופר מורכב שקיים בין היווצרותן של מחלות רגשיות לבין הקשר הגנטי היסטורי שקיים אצל המטופל. עליו יהיה להעריך כל מיני סוגים של  נתונים רפואיים, נפשיים, פיסיים ופסיכולוגיים, להעביר את המטופל אבחנה מדוייקת ולקבוע עבורו תוכנית טיפולית מתאימה.

מה חשוב לדעת לפני שמגיעים לטיפול אצל פסיכיאטר?

הדבר הכי חזק, משמעותי ועובד נפלא הוא פשוט לבדוק עם עצמכם (במידת האפשר) מה הייתם רוצים להשיג מהטיפול. לאנשים יש סטיגמה או סטריאוטיפ על פסיכיאטרים והם מייצרים לעצמם איזושהי דמות לא מציאותית בראש.  זה ממש לא תמיד נכון. מה שיכול לעזור זה להוריד את הלחץ ואת הציפייה. ההתמחות של הפסיכיאטר מאוד חשובה. למשל, יש הבדל בין פסיכיאטרים שההתמחות שלהם היא עם ילדים, לעומת פסיכיאטרים שההתמחות שלהם היא אנשים מבוגרים. ילדים לא יכולים להגיע לפסיכיאטר שמתעסק עם אנשים מבוגרים. גילאי 0-6 אינם כמו גיל 6-12 וכך זה לגבי בני נוער. לכן, לפני שמגיעים לפסיכיאטר צריך לבדוק עם מי הוא מתעסק ומה ההתמחות שלו. זה מאוד חשוב. פסיכיאטר הוא רופא לכל דבר ועניין.  אחד סובל מחרדה, השני מדיכאון, יש מי שיש לו מחשבות אובססיביות, מישהו אחר סובל מבעיות קשב וריכוז, לכן זו לא בושה לשאול לגבי ההתמחות וזה אפילו הכרחי.

אילו סוגים של טיפולים פסיכיאטריים קיימים וזמינים לציבור?

טיפול פסיכיאטרי קיים ואף זמין לקהל הרחב ויש סוגים ותתי סוגים רבים שלו. למשל יש טיפול פסיכיאטרי שנקרא פסיכותרפיה, יש טיפולים פסיכולוגים התנהגותיים, יש בעיות ומחלות נפשיות שמחייבות גם שילוב של טיפול תרופתי, לפעמים יש צורך בהתערבות פסיכו סוציאלית ועוד. הטיפול נקבע כמובן לפי הצרכים של המטופל והבעיה או הבעיות מהןהוא סובל. לרוב גם משלבים טיפול שיחתי, אשר כרוך בניהול תקשורתי מקיף בין המטופל לבין הפסיכיאטר.

פסיכולוג הפנה אותי לפסיכיאטר מה עליי לעשות?

הרבה פעמים אנשים מגיעים לפסיכולוג ואז אחרי אבחון ותשאול מקיפים, הפסיכולוג מפנה את המטופל לפסיכיאטר. השאלה שצריך לשאול כאן היא האם עליי ללכת לפסיכיאטר שהפסיכולוג המליץ לי עליו או לברר בעצמי? בנוסף, צריך להחליט האם חשוב שהפסיכולוג ידבר עם הפסיכיאטר לפני הפגישה עם המטופל או אחריה. אם הוא מדבר איתו לפני, זה יכול ליצור סוג של דעה קדומה אבל מצד שני זה נותן לפסיכיאטר הרבה ידע חשוב שיכול לחסוך זמן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר