סובלים מכאבי בטן שלא נעלמים? הנה הסיבות שעלולות לגרום לכך

ניווט מהיר

מערכת העיכול שלנו חשופה כל העת למגוון רחב של מחלות שעלולות לפגוע בה. התסמין העיקרי של אותן מחלות הוא כמובן כאבי בטן, שיכולים להיות כרוניים ולפגוע רבות באיכות החיים של הסובל מהם. אם גם אתם סובלים מכאבי בטן בתדירות גבוהה, הגעתם למקום הנכון. בשורות הקרובות תכירו את הסיבות הנפוצות לכך ואת אפשרויות הטיפול היעילות ביותר כנגדם.

 

זיהום חיידקי

סיבה שכיחה שגורמת לכאבי בטן היא זיהום חיידקי, כשאחד הנפוצים שבהם הוא החיידק הליקובקטר פילורי. חיידק זה למעשה מצוי אצל כל אחד ואחת מאיתנו, אך רק אצל חלקנו הוא פעיל והסיבות לכך אינן ברורות. כאשר הוא מתחיל להיות פעיל, הוא עלול לגרום לתהליכים דלקתיים ברירית הקיבה.

חשוב לציין שאין ביסוס מדעי לכך שאכן חיידק ההליקו גורם לתסמינים במערכת העיכול, אך הסברה היא שהתסמינים העיקריים הם, כאמור, כאבי בטן, תחושת אי נוחות בבטן, צרבת, בחילות וגזים. במקרים מסויימים מפתחת גם דלקת מקומית חמורה עד להתפתחות כיב קיבתי שמחייב התערבות רפואית דחופה.

עוד חיידקים שעלולים לגרום לזיהומים שונים בקיבה הם אי-קולי, סלמונלה ושיגלה, שמקורם ממזון מזוהם או שלא בושל כהלכה, וחיידק הקלוסטרידיום, אשר נוטה להתפרץ לעיתים לאחר טיפול אנטיביוטי. אינטנסיבי שמערער את המאזן של הפלורה הטבעית בקיבה ובמעיים.

 

דלקת בקיבה (גסטריטיס כרוני)

גסטריטיס מוגדר כמצב בו קיים תהליך דלקתי מוגבר ומשמעותי בדופן הרירית של הקיבה. הטריגר לבעיה זו עשוי להיות חיידקי או זיהום ויראלי, אך  נמצא כי גם מתח נפשי יכול להגביר את הסיכויים לתהליכים דלקתיים בקיבה. בנוסף, מחקרים רבים מראים כי המקור להופעת גסטריטיס עשוי להיות גם אוטואימוני, קרי, נוגדנים שמזהים בשוגג את תאי רירית הקיבה בתור זרים לגוף, מה שגורם למערכת החיסון לפעול כנגדם. התסמינים של גסטריטיס עשויים להיות כאבי בטן ממושכים שאינם חולפים, תחושה של מלאות או שריפה ברום הבטן, הקאות, קשיים בעיכול ועוד.

 

דיספפסיה

זוהי עוד בעיה כרונית של מערכת העיכול, אשר מתבטאת בכאבים בעיקר ברום הבטן (החלק העליון שלה).

הסיבות להופעת דיספפסיה רבות וכוללות בדרך כלל זיהום חיידקי (לרבות חיידק ההליקובקטר שהזכרנו) או מתח נפשי ובמקרים מסויימים גם דלקת אוטואימונית או ממאירות שמתחילה להתפתח. הביטויים של דיספפסיה רבים וכוללים בנוסף לכאבי בטן שאינם חולפים גם הקאות, תחושת נפיחות בבטן, גזים, בחילות, הקאות ועוד.

מעי רגיז (IBS)

תסמונת המעי הרגיז הינה שם כללי למגוון רחב של סימפטומים שנגרמים עקב תנועה שאינה סדירה של פעולת המעיים. כ- 20% מהאוכלוסייה סובלת ברמה כזו או אחרת מתסמונת זו והסיבות להופעתה עדיין אינן מובנות לחלוטין למדע. תסמונת המעי הרגיז מתבטאת אף היא בהופעת כאבי בטן ונפיחות בה, עצירות ושלשולים לסירוגין, בחילות, הקאות ועוד.

 

כאבי בטן ללא ממצאים פתולוגיים

הגישה הרפואית לאבחון הסיבות לכאבי בטן ממושכים כוללת ביצוע בדיקות דם, תבחין נשיפתי לזיהוי מזהמים חיידקיים בקיבה ואף בדיקות הדמיה שונות לאיתור כיבים או גידולים ממאירים של מערכת העיכול. בהתאם לזאת יינתן טיפול תרופתי מתאים, בדרך כלל בשילוב אנטיביוטיקה. במידה ולא נמצאו ממצאים, הדבר עשוי להעיד על כאבי בטן שנגרמים עקב מגוון רחב של סיבות אחרות דוגמת סיבות נפשיות, מחסור בוויטמינים, הפרעות נוירולוגיות ולעיתים אף תסמינים של גיל המעבר לאחר גיל 50.

 

טיפולי רפואה סינית בהחלט יכולים לעזור

אינספור אנשים בכל רחבי העולם אשר סבלו מהופעת כאבי בטן כרוניים לאורך שנים, גילו את יתרונות הרפואה הסינית והצליחו להחזיר לעצמם את איכות החיים בחזרה. הטיפולים הללו כוללים שילוב של תזונה נכונה, שימוש של צמחי מרפא וטיפולי דיקור סיני והם הוכחו ככאלה אשר מסוגלים להעלים את כאבי הבטן או לפחות להפחית את הופעתם בצורה משמעותית. טיפולי הרפואה הסינית מתאימים לכל גיל ולכל מצב רפואי, הם אינם כוללים תופעות לוואי כלשהן ואינם מתנגשים עם הטיפול הרפואי שמקבלים. בהחלט שווה לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר