בעיות התנהגות אצל ילדים – איך פותרים ואיך נמנעים?

ניווט מהיר

ילדים בגילאים הצעירים לא תמיד כבר הספיקו לרכוש את המיומנויות הנדרשות לשם שיתוף בבעיה או קושי שהם חווים ואז קורה שהדרך שבה הם מבטאים מצוקה היא בהתנהגות שלילית או לא מקובלת, לפעמים הקושי יבוא לביטוי בצורה של מצמוץ יתר אצל ילדים שחווים קשיים רגשיים, לפעמים הילד יהיה שקט ומסוגר. לא תמיד ההורים או אנשי החינוך מבינים ממה נובעות בעיות התנהגות אצל ילדים והם חושבים שמדובר בילד בעייתי או בכזה שמנסה למשוך תשומת לב בכל דרך. כאשר עוצרים רגע ומנסים להבין מה הילד משדר ולמה הוא מתנהג בצורה בעייתית אפשר לסייע לו וכך לטפל בשורש הבעיה ולא בתסמינים החיצוניים וההתנהגותיים שלה. אחד הטיפולים הנפוצים כיום מבוסס על התבוננות עמוקה אל תוך רגשותיו של הילד, כלומר טיפולים רגשיים שבעזרתם אפשר להבין מה קורה לו, מה עובר עליו, מה מניע אותו ולא פחות חשוב – מה מפריע לו או מתסכל אותו. הטיפולים הרגשיים מבוססים על שיתוף פעולה עם המטפל, שיתוף פעולה שמתקבל בזכות ביצוע פעולה שהילד אוהב ומתחבר אליה.

איך מתבצע הטיפול הרגשי

כאשר מדברים על טיפול רגשי צריך להמשיך את המשפט ולומר איך מתבצע הטיפול – ישנם טיפולים רגשיים שמבוצעים על ידי בעלי חיים או יצירה, מוזיקה או ספורט או במילים אחרות – כל פעולה שהילד מתחבר אליה, נהנה לבצע אותה ויגיע לתחושה טובה ורגועה כאשר יעסוק בה. בדרך זו אפשר יהיה לחדור פנימה אל הנפש שלו, לשאול אותו שאלות נוקבות ולגייס את שיתוף הפעולה שלו לצורך הבנה של כל מה שעובר עליו וקורה לו. כאשר הילד מבצע פעולה שהוא נהנה ממנה הוא מרגיש בטוח, הוא חש בנוח לצד המטפל או המטפלת והוא רואה בהם חברים שלו. כך קל לו לענות על שאלות שיחשפו את פנימיותו ויסייעו בהבנת תהליכים או אירועים.

בעיות התנהגות אצל ילדים – האם תמיד צריך טיפול?

לסיכום בעיות התנהגות אצל ילדים דורשות טיפול והתערבות של ההורים ולפעמים יש צורך לערב גם אנשים מקצוע. כדאי לטפל בבעיות כשהן רק מתחילות ולא גורמות לקושי נוסף של הילד ושל המשפחה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר