צרבת – על אילו בעיות היא עלולה להצביע?

ניווט מהיר

תופעה מאוד שכיחה שכל אחד ואחת מכם בוודאי סובל ממנה מפעם לפעם היא צרבת ברמה כזאת או אחרת – אותן תחושות צורבות, שורפות ולעיתים אף כואבות באזור הגרון ובית החזה. הדבר נגרם בשל חזרתם של מיצי עיכול מהקיבה אל הוושט, שרגישה מאוד לחומציות שלהם.

מי שסובל מתסמיני צרבת חוזרים ונשנים צריך להגיע לרופא הגסטרו על מנת להיבדק, שכן הופעתם עשויה להעיד על בעיות כאלו ואחרות שאותן חשוב מאוד לאבחן, על מנת שניתן יהיה לטפל בהן בהקדם. באילו בעיות מדובר וכיצד ניתן לטפל בצרבת כרונית שלא מרפה? הנה התשובות.

 

בעיות נפשיות

בחרנו להתחיל בסוג בעיות שמרבית האנשים כלל לא יודעים שיכול לגרום להופעת צרבות באופן תכוף ואנחנו מדברים על בעיות נפשיות. כיצד הדבר מתקשר עם צרבת? ובכן, פעולת האכילה והשתייה שלנו אמורה להתבצע בזמן מנוחה, כאשר אנחנו רגועים לגמרי. בזמן זה המערכת הפארה-סימפתטית בגוף (זו המרגיעה) דומיננטית יותר מאשר המערכות ששולטות יותר בזמן מאמץ, מה שחיוני ביותר לעיכול טוב. למעשה, אדם ששרוי בתנאים של מתח וחרדה תמידיים, לא רק שעשוי לסבול מצרבת לעיתים קרובות אלא גם מבעיות דיספגיה (קשיי בליעה) ובעיות עיכול שונות כגון תחושת מלאות ברום הבטן, מעי רגיז ועוד.

 

בעיות בשסתום הקיבתי-וושטי

מערכת העיכול שלנו כוללת שסתום אשר ממוקם בין הקיבה לוושט. שסתום זה נועד להוביל מזון בכיוון אחד לאחר הבליעה להמשך עיכול על ידי הקיבה ומשם לשאר מערכת העיכול. הקיבה נחשבת לאיבר שבו שוררים תנאים חומציים מאוד חזקים וכמו כן היא מתכווצת ונרפית ומפעילה לחצים בכל הכיוונים. הדבר גורם לכך שבמידה והשסתום החד כיווני נפגע מסיבה מסויימת, פעולתה עשויה לגרום לחדירת חומצה לוושט והופעת צרבת. בהתאם לממצאים והתמונה הקלינית, עשוי הרופא לשלוח אתכם לסדרת צילומי הדמיה ובדיקות על מנת לבדוק האם ישנם שינויים פתולוגיים בוושט שמצריכים התייחסות, כגון נזק לשריר, בעיה נוירולוגית או חלילה ממאירות במקום.

 

דלקת קיבתית

דלקת בקיבה (גסטריטיס) הינה שם כללי למצב בו רירית הקיבה סובלת מדלקת מסיבות כאלו ואחרות, למשל בשל זיהומים חיידקיים (הליקובקטר פילורי הוא מקרה שכיח), ויראליים, פטרייתיים, ריפלוקס כרוני ועוד. הדלקת עשויה לגרום נזק לתאי הרירית ולחבל במנגנון התקין של הפרשת החומצה בין ובזמן ארוחות. לא שכיח למצוא חומציות יתר בקיבות של אנשים הסובלים מדלקות קיבה וככל שתוכן הקיבה חומצי יותר, כך הסיכוי להתפתחות צרבות עולה. מחקרים גם מצאו כי ככל שהקיבה דלקתית יותר, כך השסתום שבין הקיבה לוושט הופך לרפוי יותר, מה שמגביר עוד יותר את הבשלת התנאים לצרבות שמופיעות באופן כרוני.

 

תזונה לקויה

אדם אינו תמיד מודע לעובדה שתזונתו אינה מיטבית ואפילו לקויה, עד שבאים לידי ביטוי תסמינים שונים כאלו ואחרים ובניהם צרבות תכופות. כך שאם התחלתם לסבול מתסמינים של צרבת לעיתים קרובות מידי, כדאי מאוד שתבדקו את התפריט היומי שלכם מבחינת הרכב, נפחי הארוחות וזמני האכילה. מאכלים ומשקאות מסוימים מגבירים את הסיכוי להופעת צרבת (למשל, מאכלים חריפים ומטוגנים, צריכת יתר של קפאין, אלכוהול ועוד) וכך גם צריכת ארוחות גדולות ונפחיות מדי ואכילה לילית לפני השינה.

 

בקע סרעפתי

האם מלבד צרבות אתם סובלים מתסמינים נוספים באופן קבוע שכוללים קושי בבליעה, קשיי נשימה או כאבים בבטן ובית החזה? אמנם תסמינים אלו מתאימים למגוון בעיות של מערכת העיכול, אך הם גם עשויים להצביע על בעיה הקרויה בקע סרעפתי. במצב זה הקיבה חודרת לאזור בית החזה דרך הסרעפת, מה שעשוי לגרום בין היתר להפעלת לחץ רב יותר על השסתום הקיבתי-וושטי שלכם והופעת צרבת. מפתיע לגלות כי רבים באוכלוסייה סובלים מבקע שכזה אך ללא סימפטומים כלל וכלל, עד לרגע מסויים בו הלחץ גבוה מדי על מנת שהשסתום יוכל לעמוד בו.

כיצד מטפלים במקרי צרבת כרונית?

ישנן עוד בעיות שמיוחסות להופעת צרבת כרונית ולכן חשוב מאוד לפעול במספר מישורים בהיבט זה – אבחון וטיפול רפואי באמצעות תרופות שונות וכמו כן, טיפול בשורש הבעיה על מנת להגביר את יעילות הטיפול הרפואי. אחת הדרכים היותר מומלצות היא באמצעות שילוב של הטיפול התרופתי יחד עם טיפולי רפואה סינית. טיפולים אלו כוללים שימוש בצמחי מרפא, הקפדה על עקרונות תזונה סיניים מסורתיים וטיפולי דיקור סיני והם מספקים טיפול רב מערכתי בהיבט של גוף ונפש.

 

הטיפולים השונים אינם כוללים שימוש בתרופות, לא טומנים בחובם תופעות לוואי, הם מתאימים לבני כל הגילאים ואינספור מטופלים בכל רחבי העולם כבר מנצלים אותם לשיפור רמת החיים שלהם והעלמת הצרבות שלהם. מומלץ גם לכם לנסות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר