זו לא קורונה! מחלת קוואסקי בישראל, אז היו מודעים

ניווט מהיר

המודעות למחלת קוואסקי עלתה בישראל בשנה האחרונה, בעקבות נגיף הקורונה. כלומר, הורים רבים שגילו פתאום תסמינים הקשורים למחלה, היו בטוחים כי מדובר בנגיף ההרסני. אז לא. אין קשר בין השתיים, אך יש חשיבות בהכרת המחלה.

למעשה, מדובר במחלה דלקתית, אשר מופיעה בעיקר בקרב ילדים, אותה גילה רופא יפני בשם טומיסקו קוואסקי בשנת 1967. המחלה מאופיינת בדלקת בכלי הדם והיא גורמת לפגיעה בעורקים המזינים את הלב (בעיקר). המחלה נחשבת לאחת הסיבות העיקריות להיווצרות מחלת לב נרכשת בעולם המערבי. הגורם למחלת קוואסקי אינו ידוע, אך ההשערה היא שמדובר בהדבקה קודמת במחולל זיהומי, או גורם סביבתי, המוביל להיווצרות הדלקת, בעיקר אצל ילדים עם רקע גנטי מסוים. לרוב מי שחולה במחלה אלו ילדים בגילאי 8 שנים ומעלה.

מחלת קוואסקי בישראל

תסמינים למחלת קוואסקי בישראל

מחלת קוואסקי היא אחת מהמחלות אותה מאבחן ראומטולוג ילדים, על ידי איסוף קריטריונים. כדי לאבחן ילד שחולה בה, חובה שילווה אותה חום. בנוסף, ארבעה מתוך חמשת התסמינים הבאים חייבים לבוא לידי ביטוי: עיניים אדומות (דלקת עיניים דו צידית ללא הפרשות), אודם בשפתיים ובלוע (שפתיים סדוקות ולשון אדומה), פריחה (לרוב באזור הישבן והרגליים), שינויים בקצות אצבעות הידיים והרגליים (נפיחות ואודם) והגדלה של בלוטות הלימפה (חד צידית באזור הצוואר, מעל 1.5 ס“מ).

המחלה חולפת מעצמה, עם טיפול או בלעדיו. יחד עם זאת, ילד שאינו מקבל טיפול ראוי יכול לפתח הרחבה של כלי הדם שתפקידם להזרים את הדם ללב. לכן, מדובר באבחנה שאסור לפספס אצל ילדים, כמו כל מחלה ראומטית אחרת, ויש לגלות ערנות רבה. הטיפול במחלה הוא טיפול תומך ומתן שתי תרופות: האחת מכילה נוגדנים באמצעות מכשיר רפואי ייחודי והשני – אספירין במינון אנטי דלקתי. בכדי לאשש או לשלול מעורבות לבבית יש לעבור בדיקת אקו לב. הבדיקה איננה פולשנית ואיננה מעבירה קרינה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:
מחלת קוואסקי בישראל

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר