צמחי מרפא – איך הם פועלים ומתי כדאי להשתמש?

ניווט מהיר

רפואת הצמחים נחשבת לאחת מהרפואות העתיקות בעולם. היא התפתחה בתרבויות מגוונות ושונות כאשר בכל ארץ או אזור לקחו את הצמחים המקומיים, הבינו את הסגולות והיתרונות שלהם על גוף האדם והחלו לעשות בהן שימוש. יש אלפי ספרים העוסקים בצמחי מרפא ומאחורי כל ספר קיימת פילוסופיה שלמה שעומדת בבסיסה על איך נכון לעשות בהם שימוש ומתי. עדויות לשיטות רפואיות קיימות על בסיס הרפואה הסינית, הרפואה ההודית ורפואות נוספות. עם השנים נרקחו אינספור פרומולות ותמציות המבוססות על צמחים. אז איך המחשבה המערבית רואה את סגולותיהם של צמחי המרפא?

 

הכל תלוי ברכיבים

העולם המערבי רואה בצמחים שונים סוג של מעבדות מאוד משוכללות. כלומר הצמח יודע איך לנצל את אנרגיית השמש ולייצר מגוון עצום של מרכיבים ורכיבים פעילים. הצמחים מייצרים את הרכיבים הללו משום שהם זקוקים להם במטרה להתקיים. חלק מהרכיבים מהווים מקור אנרגתי, חלקם עוזרים לצמח לשרוד וכדי להבין איך צמח מסוים עוזר בתור טיפול טבעי במחלות עלינו לפרק אותו למרכיבים, לבודד אותו ולנקות אותו. עלינו להבין את רמת הרעילות, הסיכון והסגולות של כל רכיב. בצמחים יש חומרים כמו חומצות, טרפנים, רזינים, שמנים נדיפים, קורמרינים, פלבנואידים ועוד. כל רכיב פועל לפי מנגנון מסודר ומשפיע על מערכות שונות שבגוף האדם באופן שונה.

צמחי מרפא לפי מטרה

אחת החלוקות הברורות של צמחי המרפא היא בהתאם למחלה או הבעיה הרפואית בה הם מטפלים. למשל, יש צמחים המגבירים את הזרימה בכלי הדם ומורידים את רמות לחץ הדם, יש צמחים מכייחים התורמים לניקוי דרכי הנשימה. יש צמחים שתומכים במהלך של טיפול רגשי לעומתם יש צמחי מרפא הידועים כחומרים לעיכול תקין, מונעים עייפות ועשירים בסיבים המחזקים את המעיים. יש צמחים התורמים במצבים של לחץ וסטרס – כל צמח והפלא שלו.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר