גישור נדל“ן מה זה אומר ובאילו מצבים כדאי לגשת לתהליך כזה?

ניווט מהיר

גישור נדל“ן נחשב לתחום הכי פחות פופולארי בתחום הגישור, אך עם הזמן הוא תופס יותר ויותר תאוצה. האמת היא, שאם מסתכלים על התמונה הכוללת מגלים כי יש לא מעט סוגים של עסקאות המתקיימות במדינת ישראל שדורשות תהליך של גישור או בוררות. קהלי היעד של תהליך כזה יהיו לרוב קבלנים שלוקחים חלק בפרויקטים גדולים ששווים מליארדי שקלים, יזמים המקימים מיזמי נדל“ן, רוכשים בפוטנציאל, אנשים שיש בבעלותם נכסים ועוד.  גישור נדל“ן הוא תהליך שבו מוצעים פתרונות לשני הצדדים במטרה לפתור סכסוכים מסוגים שונים מחוץ לכותלי בית המשפט במטרה להפוך את התהליך למהיר יותר, קל יותר וגם זול יותר בצורה משמעותית. ממש כמו בכל תהליך גישור אחר, גם גישור בתחום זה, יכול להיעשות רק כאשר שני הצדדים (או יותר) מביעים לכך הסכמה ומשתפים עם התהליך פעולה באופן מלא. את כל ההחלטות הקשורות לפסיקה, חייבים לקחת לפני שמתחילים את התהליך ולראות שהכל מוסכם מראש.

 

איך בוחרים עורך דין לתהליך של גישור?

כדאי לבחור במשרד עורכי דין או משרד אדריכל המתמחה בכל הנושא הזה של גישור. ניתן לפנות למשרד דרך המלצות או לברר בעצמכם ולבצע השוואה בין כמה בעלי מקצוע.  אחד היתרונות הבולטים שקיימים עבור משרדים שבחרו בעצם לשלב בין מקצוע שמאות לבין אדריכלות הוא בשל הידע והניסיון המובהק שלהם בתחום זה. מאוד חשוב שכל התהליך יתבצע מול בורר שהוא גם שמאי מקרקעין ואז בעצם אנחנו חוסכים את הכסף על עורך דין ועל עוד הוצאות הקשורות לבית המשפט. בנוסף, בחירה של משרד המתמחה בשני התחומים הללו מאפשר לנו לקצר בצורה ניכרת את התהליכים בהיבט של הזמן ולהימנע מכל מיני בירוקרטיות ומריחה של לוח הזמנים.

באילו נושאים ניתן לטפל בתהליך של גישור נדל“ן

למעשה, כמעט כל נושא מהתחום הזה שמלווה במחלקות של שני צדדים או יותר מזה, ניתן לפתור באמצעות תהליך זה. בין אם מדובר בפרויקטים של פינוי ובינוי, בין אם מדובר בפרויקטים הקשורים למכירה או השכרה של נכסים מורכבים, תהליכי יציאה של תמ“א 38, ניסוחים של הסכמים בין שותפים, כל מה שקשור למיסוי של תחום הנדל“ן, עסקאות לערכי קרקע- את כל הנושאים הללו אפשר לפתור מבלי להגיע לבית המשפט, בתהלליך ממוקד, פשוט ויעיל.

 

מה היתרונות של תהליכים מהסוג הזה?

מעבר לעובדה שאנחנו חוסכים זמן יקר ונמנעים מההגעה לבית המשפט, מדובר כאן בפרויקטים שמסתכמים במליוני ומליארדי שקלים ולכן אי הסכמות בתחום הנדל“ן יכולות לעלות ליזם המון המון כסף. ברוב המקרים, אם מצליחים להגיע לפשרה מהירה שנכונה וטובה עבור כל הצדדים, כולם יוצאים מורווחים מהעסק ולכן חבל לבזבז זמן.

 

איך עובד התהליך?

ובכן, בראש ובראשונה אתם צריכים לבחור איש מקצוע שיהיה אחראי על הגישור עצמו. תוכלו לבחור מישהו דרך המלצות או להיעזר ברשת האינטרנט. לאחר שכל הצדדים הסכימו ללכת להליך של פשרה, כלומר גישור, יוצגו הטענות בפני המגשר במטרה שהוא יוכל להבין בצורה אובייקטיבית ובאופן ניטרלי את השיקולים ואת מה שמניע כל צד. כל צד מציג את הטענות שלו בזמן שלו. נעשות שיחות של כולם יחד ועם כל צד בנפרד. אחר כך כל צד יתאר מה חשוב לו, מה הפגיעות שהוא חווה שיצרו חוסר הסכם ואז מנוסח הסכם מחדש שבו המגשר מנסה ככל הניתן להביא את כל הצדדים לידי סיפוק ולאפשר להמשיך בפרויקט בלי מלחמות מיותרות.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר