תסמונת טורט – זו לא מחלה מדבקת זו תסמונת

ניווט מהיר

תסמונת טורט מתאפיינת בסוגים שונים של טיקים, לא רצוניים, חלקם מוגדרים בתור טיקים פשוטים וחלקם נחשבים ליותר מורכבים. את אותם טיקים נהוג לחלק לשני סוגים עיקריים: טיקים מוטוריים כמו למשל תנועות מהירות שבאות והולכות מבלי להיות קשורות לסיטואציה מסוימת וטיקים שהם קוליים. ילדים הסובלים מתסמונת טורט מתמודדים עם הטיקים ביום יום שלהם, בכל זמן בכל שעה. לא מדובר במשהו שהילדים האלה בחרו, הם גם ממש לא עושים את זה כי הם רוצים, הם פשוט חווים את זה ומסתבר שאפשר לטפל בזה, אפשר ללמד את הילדים לשלוט בתסמונת.

 

קללות אינן מאפיינות תסמונת טורט

אחת הסטיגמות השליליות שיש על תסמונת טורט היא בהיבט שאנשים בטוחים שמה שמאפיין אותה זה עצם היותם מקללים. זה רחוק מלהיות נכון. מדובר בטיק מאוד נדיר ואף לעתים אין בכלל קשר בין היותו של ילד מסוים מקלל לבין היותו סובל מהתסמונת. טיקים בעין, כחכוח בגרון, משיכות פאף, צקצוקי שפתיים וחזרה על צלילים מאפיינים את התסמונת הרבה יותר. עם השנים עולה המודעות במסגרות בתי ספר לגבי התסמונת במטרה לשלב את הילדים הללו בחברה ולמנוע ”ירידות“ חרמות ודברים מהסוג הזה.

איך מטפלים?

יש היום המון שיטות טיפול שעוזרות להתמודדות עם התסמונת. את הטיפול מתאימים בהתאם לחומרת התסמונת, גיל הילד והמצב הנפשי בו הוא נמצא. במקרים רבים מי שסובל מהתסמונת מקבל טיפול תרופתי כמו למשל תרופות מסוג חוסמי אלפא. הבעיה עם הטיפול הזה הוא שמתלווים אליו תופעות לוואי כמו עליה במשקל למשל. טיפול התנהגותי בשיטת CBT נמצא יעיל מאוד והוא עוזר ללמד את הילדים איך להתמודד עם הטיקים ואפילו איך לשלוט בהם. יש גם טיפול הנקרא DBS שפועל על גירוי עצבי של המוח, טיפול באמצעות רפואה משלימה ועוד.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר