מה היא בדיקת רנטגן?

ניווט מהיר

מבוא לבדיקת רנטגן

בדיקת רנטגן, או בשמה השני – צילום רנטגן, זה מעין אמצעי אשר מאפשר לנו לבצע הדמיה גופנית, ולקבל תמונת מצב של איברי פנים בגוף האדם, כל זאת כאשר לא מדובר בבדיקה או בטיפול פולשניים. צילום הרנטגן הוא צילום אשר מתבצע למעשה באמצעות קרני רנטגן, זאת כאשר הוא משתמש באחת התכונות החשובות שקיימות לקרני רנטגן – העובדה שיכולת החדירה של קרני הרנטגן הן גבוהות מהרגיל, שכן קרני לייזר חודרות גם את רקמות הגוף שלנו. קרני הרנטגן למעשה עוברות את המסלול הבאה – הן יוצאות ממכשיר הרנטגן הייעודי, חולפות דרך האזור בגוף אותם אנו מעוניינים לבדוק, ולאחר מכן קרניים אלה פוגעות במעין תוכנה מיוחדת אשר ממירה והופכת את המידע הרבשהיא מקבלת לתמונה של ממש, ממנה ניתן לראות ולהבין מה מתרחש בתוך הגוף שלנו.

את בדיקות הרנטגן השונות נהוג לחלק למספר קבוצות

כאמור, בדיקת רנטגן היא קודם כל טכנולוגיה אשר קיימת היום, בעזרתה ניתן לבצע כיום שורה ארוכה של שימושים ותפקידים בעולם הרפואי – סי טי לב, צנתור וירטואלי, ועוד נוספים – הם רק חלק מהמגוון הרחב הקיים לסוגים של בדיקות רנטגן. את בדיקת הרנטגן נהוג בסופו של דבר לחלק כיום בתצורה הבאה –

  • צילומים שגרתיים – לדוגמת צילומי חזקה, צילומים של מפרק או של עצם ספציפית, ועוד.
  • צילום רנטגן אשר מתבצע באמצעות חומרים ניגודיים – בריום, יוד, וכיוצא בזאת.
  • שיקוף – שיקוף זה בעצם צילום מתמשך, דבר אשר יוצא מעין תוצאה אשר מזכירה צילום וידיאו. באמצעות שיקופים ניתן לבצע טיפולים ואבחונים רפואיים מסובכים ופולשניים יותר כמו – צנתור טיפולי, ונוספים.
  • צילום CT – מעין שיטה מתקדמת של הדמיה, אשר מתבצעת באמצעות מכשיר מיוחד אשר מספק עיבודים ממוחשבים של רנטגן.

מתי מבצעים בדיקת רנטגן ומה היתרונות שלה?

למעשה, מכשיר הרנטגן עשה סוג של מהפכה בתחום האבחון והמחקרים הרפואיים. מדובר בבשורה של ממש, שכן בלא מעט מצבים ניתן לאבחן או לשלול מצבים רפואיים שונים. המכשיר מסייע לרופא לקבל תוצאות ברורות, טובות ומיידיות. המכשיר נחשב זול בהשוואה למכשירים אחרים. הצילום מסייע לאבחן מגוון רחב של בעיות רפואיות ביניהן גילוי מוקדם של סרטן השד אשר אינספור פעמים הציל חיים, הדמיה לבדיקות של מערכת העיכול לאיתור מחלות ובעיות הקשורות למערכת, צילום של מערכת המין הנשית ושל כל כלי הדם, בדיקה של מגוון אזורים ומערכות בגוף כמו הראש, הבטן, החזה ועמוד השדרה. הבדיקה מסייעת לאבחן בריחת סידן גם בשלבים המאוד מוקדמים של המחלה. בנוסף, באמצעות הצילום ניתן לאתר בעיות בעצמות ואף לשלול אותן, לאבחן שברים או נקעים, שחיקה של המפרקים, שחיקה של הרקמות, שינויים במבנה העצמות, גידולים ומומים מסוגים שונים, איתור של עצמים זרים ושחיקות סחוס. לפני שמבצעים החלפות מפרקים למשל, עורכים בדיקה ועושים שימוש בצילום רנטגן שמספק מידע מהימן לגבי רמת הפגיעה במפרק.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר