מקססה – טיפים ותובנות לשימוש נכון וקל במכשיר

ניווט מהיר

מקססה הוא הכינוי הנפוץ, למכשיר מיוחד עבור טחינת קנאביס, טבק או כל צמח אחר שמתאים לעישון. מכשיר זה ידוע גם בשמות "גריינדר" או גורס. אלה כמה טיפים ותובנות מעניינות, לגבי בחירת מכשיר כזה ושימוש יעיל בו:

 

למה מקססה?

למי שעדיין לא מכיר, נזכיר שמכשיר זה דרוש בכדי לפורר את החומר בצורה יסודית ואחידה. תודות לכך, תוכלו להפיק בעישון את מרב התועלת, מכמות החומר שעומדת לרשותכם. נוהגים לומר, שבעירה טובה תלויה ב"משולש האש": נוכחות שלושה מרכיבי מפתח, שהם חום, חמצן וחומר בעירה. בעישון ישנו חום וגם תנועת אוויר דרך חומר הבעירה שלכם. ככל שחומר זה יותר צפוף ודחוס, כך הדבר יגביל את תנועת האוויר (משמע – החמצן). הבעירה תהיה גרועה וכמות החומר הזמין לא תנוצל באופן מלא. ההיפך יתרחש, אם דאגתם לפורר את החומר היטב, מראש. הכנה עם מקססה היא הגישה המומלצת, גם לצריכה באמצעות מכשיר אידוי.

 

למה לא בידיים?

אפשר לפורר קנאביס וחומרים דומים גם ידנית. זו אולי אחת השיטות העתיקות ביותר לכך והיא כמעט שלא דורשת כלי עבודה מיוחדים. למעשה, היא דורשת רק "כלי עבודה" מרכזי – הידיים, שכבר יש איתכם במילא. אלא שמדובר בתהליך איטי, מסורבל וכזה שלא מפיק תוצר טוב במיוחד. בנוסף, אבקת הקיף נדבקת לידיים.

ולמה לא מספריים?

יש מספריים מיוחדים למטרה זו וכבודם במקומו מונח. עדיין, מדובר בעבודה איטית, ביחס למכשיר שמיועד ספציפית למטרה זו. גם מספריים ייעודיות, הן בסך הכל מכשיר שמבוסס על תכנון לשימוש כללי (מספריים) ולא ספציפית לגריסה יסודית של חומרי עישון. מקססה לעומת זאת, תוכננה מראש ספציפית ורק למטרות אלה. לכן באופן טבעי, היא מסוגלת להפיק את התוצאות הטובות ביותר.

 

חשיבות העמידות

מקססות מגיעות כיום לא רק במבחר גדול של יכולות, אלא גם במבחר צורות וצבעים. עם זאת, כדאי להתחיל את הבחירה במכשיר כזה, מהיבט העמידות. מאחר שבמילא יש מבחר גדול, סביר שגם לאחר בחירת מכשיר עמיד, עדיין תישארנה לכם די אפשרויות בחירה. כך שתוכלו לבסוף למצוא מכשיר שהוא גם עמיד וגם נראה לכם מבחינה אסתטית. מכשיר מבוסס עץ, נשמע יוקרתי ואולי מיוחד יותר, ביחס למכשיר מבוסס פלסטיק או מתכת. ייתכן, אבל עץ אינו עמיד כמו מתכת. פלסטיק היא אפשרות נוספת, אבל מבחינת עמידות לאורך זמן, היא נחותה ביחס למתכת. מבחינת סוגי מתכות, לאלומיניום יש מקום מיוחד בתחום זה, מאחר שהוא משלב קלות משקל, עם חוזק ועמידות בפני חלודה. אסתטית, תגלו שלא חסר מבחר דוגמאות יפות במקססות מבוססות אלומיניום.

 

סינון לפי מספר חלקים

במוצרים איכותיים דוגמת sharpstone grinder, תמצאו לא מעט דגמים שהם בעלי ארבעה חלקים. לכאורה, ככל שיש יותר חלקים, כך המכשיר גדול ומסורבל יותר. זה אמנם מעט פחות נייד, אבל יש יתרונות טכניים חשובים דווקא לריבוי החלקים. פורמט כזה, מספק גם גריסה באיכות הגבוהה ביותר וגם אפשרות לאיסוף של אבקת ה"קיף".

 

אולי עדיף גריינדר חשמלי?

מקססה חשמלית היא עוד אפשרות, אשר זמינה מזה שנים. מחד, אפשרות זו חוסכת מאמץ וזמן. מאידך, המאמץ בשימוש במקססה ידנית אינו רב. כמו כן, גריינדר חשמלי הוא מכשיר מורכב יותר ולכן, כזה שיש בו יותר חלקים שעשויים להתקלקל. בשונה מכך, מקססה איכותית רגילה ממתכת, קל לתחזק לבד. בשימוש זהיר, היא לא תתקלקל. הדגם החשמלי גם דורש שימוש בסוללות, אשר מתרוקנות עם הזמן. לכן תצטרכו לרכוש בהתמדה סוללות חדשות או לרכוש סוללות נטענות ומטען עבורן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר