סדנאות בישול מולקולרי

ניווט מהיר

אין ספק שעולם המדע להמונים לא  עוצר לרגע וכל הזמן יש בו עוד ועוד חידושים והתפתחויות מעניינות. אם בעבר הפעלות או סדנאות מדעיות היו גולת הכותרת והדבר החם הבא – הרי שכיום כל זה נחשב לפעילויות שבשגרה ועם הזמן יש רעיונות חדשים, ייחודיים ומקוריים. סדנאות בישול מולקולרי הן הרעיון המקורי שכיום נחשב לפופולרי ביותר. מדובר בהמחשת תהליכים כימיים ופיזיקליים שמתרחשים במרכיבי המזון השונים תוך כדי בישול או שימוש בטכניקות הכנת אוכל. במילים אחרות – הפעולות השגרתיות של בישול והכנת מאכלים מבוצעות בצורה מוגדלת כך שהמשתתפים יכולים לראות מקרוב מה בדיוק קורה ואיך חומרי הגלם עוברים את השינויים שהופכים אותם למאכלים האהובים. אין ספק שמדובר באטרקציה שיכולה להתאים לכל גיל, שכן הנושא של הכנת אוכל נחשב למובן מאליו ולא הרבה אנשים זוכים להצצה של מה שקורה בפנים.

 

הייחודיות של סדנאות בישול מולקולרי

בישראל עד היום לא הייתה מודעות גבוהה לנושא של בישול מולקולרי אך ככל ונושא זה תפס תאוצה והמודעות אליו עלתה בארצות הברית ובאירופה – כך היה ברור שהוא יגיע גם לישראל. כאשר גדולי השפים הבינלאומיים המפורסמים מתבססים על שיטה זו מסבירים באמצעותה את שיטות העבודה הייחודיות שלהם – הרי שגם בארץ לא יכולים להישאר אדישים לתחום זה. סדנאות הבישול המולקולרי של ofekrahav.com הפכו לפופולריות ומבוקשות בזמן האחרון בשל הסקרנות הגדולה שיש לאנשים רבים לנושא זה ובשל הרצון העז להבין לעומק במה מדובר. הפעלות של סדנאות כאלה מתאימות לאירועים מגוונים ולכל הגילאים ובניגוד להפעלות המוכרות – בסדנאות של הבישול המולקולרי יש ערך מוסף רב ומיוחד, שהרי לאחריהן אי אפשר יותר להסתכל על הבישול הרגיל במטבח באותה צורה כפי שהיה עד עכשיו. הסדנאות האלה מביאות למחשבה מעמיקה ומפתחות אפילו יותר את החשיבה.

 

מתי כדאי להזמין סדנאות בישול מולקולרי?

כאמור, מדובר בסדנאות שמתאימות לכל אירוע, לכל גיל ולכל סיטואציה. בכל אירוע שמתקיים ומי שמארגן אותו רוצה לתת לאורחים שלו ערך מוסף ותוכן ייחודי – מומלץ לו לחשוב על סדנאות של בישול מולקולרי שיעשירו וירחיבו את האופקים של האורחים האהובים. כשחוזרים הבית מאירוע כזה – מרגישים שונה מאשר כאשר חוזרים מאירוע אחר, כי מרגישים שהחוויה הייתה ייחודית ושונה, שסדנה כזאת נבחרה על מנת לתת לאורחים משהו אחר ולא את החוויה הרגילה שהם מכירים. ברגע שנכנסים למטבח – פתאום כל פעולה שמבצעים שם נראית שונה מהרגיל כי יש הבנה של מה שקורה בעומק החומר, יודעים בדיוק אילו תהליכים עוברים על חומרי הגלם ואיך הם מתגבשים או משתנים על מנת להגיע לתוצר הסופי. אין ספק שמה שרואים ולומדים בסדנת בישול מולקולרי נשאר עם המשתתפים למשך הרבה מאד זמן.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר