חוששים שיש לכם ערמונית מוגדלת? כך תפעלו

ניווט מהיר

פרוסטטה או ערמונית מוגדלת היא מצב או אפילו תהליך רפואי שמתרחש כתוצאה מהתרחבות של התאים השפירים בבלוטת הערמונית. תפקידה העיקרי של הבלוטה הוא בייצור נוזל הזרע ולכן היא חשובה לתהליך הפיריון. אצל רוב הגברים הערמונית גדלה כחלק בלתי נפרד משינויי הגיל ושינויים במערכת ההורמונלית. ברוב המקרים לא מדובר בגידול סרטני אלא בהגדלה שפירה של הערמונית.

 

ערמונית מוגדלת – למי פונים?

מומחה לאורולוגיה עוסק ברפואה בכל מה שקשור למחלות ובעיות במערכת השתן, בעיות הקשורות באיברים כמו הכליות, בלוטת האדרנל, בלוטת הערמונית, שופכנים ושלפוחית השתן. בנוסף, יש אורולוגים מומחים שהם גם מתמחים באונקולוגיה כלומר בגידולים כמו סרטן בערמונית ובכל מה שקשור לאיברי הרבייה הזכריים (כיסי הזרע, פין, אשכים, יותרת האשכים, צינורות הזרע). מכיון וסרטן הערמונית נחשב לשכיח, מגיל 40 כן יש לפנות לאורולוג מומחה לצורך מעקב בעיקר אם יש רקע גנטי. לרוב, האורולוג ישלח אתכם לבדיקות סטנדרטיות כמו בדיקות שתן, בדיקות דם ובדיקת PSA, בין היתר גם כדי לשלול טיפול בסרטן הערמונית.

מהם התסמינים של התופעה וכיצד מטפלים בה?

התסמינים הנפוצים ביותר לפרוסטטה (לאו דווקא גידול) הם קושי במתן שתן או תכיפות במתן שתן. יש גם אנשים הסובלים מעצירה כרונית בעת מתן שתן, דבר אשר מצריך ניקוז. יש מקרים חמורים יותר בהם מתפתח זיהום, אבנים בדרכי השתן ומצבים נוספים הדורשים בירור מעמיק יותר. ניתן לקבוע את תכנית הטיפול בערמונית מוגדלת בהתאם לגילו, מצבו הפיזי ומצבו הרפואי של המטופל. שלושת הטיפולים הפופולאריים בערמונית מוגדלת כוללים טיפול התנהגותי – מעקב קבוע על מצב המטופל וטיפולים משלימים, טיפול תרופתי או טיפול ניתוחי עם התערבות כירורגית. במקרה של ניתוח, לעתים מדובר בכריתה אנדוסקופית של הבלוטה אך יש היום עוד שיטות מתקדמות אחרות המסייעות לטפל בערמונית

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר