מחלות לב – מה הם גורמי הסיכון השונים?

ניווט מהיר

 הלב שלנו, מהווה את המרכז הפועם והמתפקד של גוף האדם. בסופו של דבר, הלב הוא איבר שחשוב ומשפיע על כל ההליכים התקינים שמתרחשים בגוף האדם. ללא לב – אדם לא יכול לחיות, ולא לרגע קט. מחלות לב, מהוות כיום את אחת מסיבות התמותה המובילות ביותר בעולם המערבי, זאת כאשר מדובר על מחלה שהיא רק שנייה בגורמי התמונה העולמיים, והיא שנייה רק למחלת הסרטן. אנשים מסוימים, חווים מחלת לב לאחר שהרגישו כאבים רבים ומתמשכים בחזה, אחרים, פשוט מקבלים את המחלה בהפתעה כרעם ביום בהיר. בשורות הקרובות, ריכזנו לכם מידע נוסף וחשוב על מחלות הלב השונות, ועל הסימפטומים השונים שלהם.

בתור התחלה – מבוא למחלות הלב השונות

כפי שציינו בשורות שקדמו לשורות אלה, מחלות לב מהוות את אחד מגורמי התמותה העיקריים ביותר בעולם כיום. בכל שנה, בערך שבעה עשר מיליון בני אדם מתים ברחבי העולם כתוצאה מאחת ממחלות הלב השונות. על אף הטכנולוגיה האדירה בתחומים אלה, ובדיקות רבות שקיימות כיום למניעה וגילוי של מחלות לב, זאת לדוגמת סי טי לב, וכיוצא בזאת, עדיין מדובר על גורם מוביל לתמותה.

מה הם גורמי הסיכון השונים להתפתחות מחלת לב?

כיום, הרפואה יודעת על מספר גורמים סיכון קיימים, כאלה שמגדילים בצורה משמעותית מאוד את הסיכוי לחטיפת מחלת לב לאורך החיים. גורמי הסיכון השונים להופעה של מחלות אלו הם כדלקמן:

  • עודף משקל והשמנת יתר – השמנת יתר מעודדת היווצרות של כולסטרול רע, מוציאה את הגוף מאיזון ומגדילה את הסיכון לחלות במחלות לב, מחלות כלי דם, מה גם מחלות כמו סוכרת, כבד שומני וכדומה.
  • עודף של שומנים בדם- אכילה של מזונות המכילים כמות גבוהה של שומן טראנס, גם כן אינה מומלצת.
  • עישון – עישון גורם להיצרות של העורקים ובכך פחות חמצן מגיע לתאים בגוף, מה שעלול להוביל לבעיות בלב ובכלי הדם שלנו.
  • שתייה מרובה של משקאות אלכוהולים
  • היעדר של פעילות גופנית מספקת עשויה להוביל גם כן להתפתחות מחלת לב

כדי למנוע מחלות לב מכל סוג שהוא, צריך קודם כל להיות מודעים לגוף שלנו. אם במשפחה שלכם יש אדם שחולה במחלת לב והוא מקרבה ראשונה, חשוב להיות מה שנקרא עם האצבע על הדופק ולהיבדק בזמן, לבצע בדיקות דם, לגשת לקרדיולוג שיפנה אתכם לבדיקות חשובות כמו סי טי של הלב למשל. בנוסף, מומלץ מאוד לבצע פעילות גופנית באופן קבוע המעודדת זרימה תקינה של החמצו ומחזקת את שריר הלב, עם דגש על פעילות אירובית כמו הליכה, ריצה, רכיבה על אופניים או שחייה. חשוב להקפיד על תזונה נכונה, להרבות באכילה של ירקות ופירות, להימנע מעישון ומשאר דברים המזיקים לנו.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר