הורדת לחץ בעולם שכולו סטרס – כל השיטות

ניווט מהיר

אחד הנושאים היותר מדוברים בשנים האחרונות הוא לחץ. סטרס. מצב שנוצר בגוף שלנו באופן טבעי ולעתים מאפשר לנו להתנהל בצורה חיובית ולתעל את עצמנו, אבל יש המון מצבים שבהם הלחץ מנהל אותנו ולא אנחנו אותו. גורמים רבים מעודדים לחץ כמו הרצון שלנו להספיק את כל המשימות שלנו, החיים תחת לו“ז עמוס וגדוש במשימות, הרצון לעמוד ביעדים שהציבו לנו והצבנו לעצמנו, המחשבה על פרנסה באופן תמידי, מבחנים, משימות ועוד. המאמר הבא יעסוק דווקא באיך שורדים את זה, יענה על שאלות בנושא של הורדת לחץ ויסביר איך להפוך את הדברים לכדי מצב שאנחנו מנהלים את הלחץ או הילדים שלנו מנהלים אותו ולא להיפך.

 

מצבים רגשיים ופיזיים נפוצים אצל ילדים

לחץ יכול בטווח הרחוק, להוביל לאינספור בעיות, רגשיות, מנטליות וגם פיזיות. מצבים נפוצים שמופיעים אצל הילדים שלנו וגם אצלנו הם חרדות ופחדים, קשיים ובעיות שינה, בעיות קוגניטיביות וחוסר יכולת להתרכז, טיקים אצל ילדים, בעיות אכילה, קושי לשפוט סיטואציה בצורה שקולה שינויים תדירים במצבי הרוח ובמצבי קיצון לעודד שימוש בחומרים ממכרים כמו אלכוהול, סיגריות, סמים ועוד.

 

מה ההבדל בינינו לבין הילדים שלנו?

כאמור, גם ילדים חווים לחץ. בשונה מאיתנו, יש להם קושי לבטא את הלחץ הזה ולהביא את עצמם באופן מילולי ולכן הם מביעים את עצמם בצורות שונות. למעשה, לא סתם אומרים שהילדים שלנו הם כמו מראה שלנו. הם תלויים במצב הרוח שלנו וברגע שאנחנו לחוצים, מתוחים, עצבניים, מתקשים להתנהל, הם מחקים את זה וחווים קושי לווסת את עצמם. שאנחנו בתור אדם מבוגר נמצאים תחת סטרס מוגבר, אנחנו לא יכולים להתפנות לילד או לילדים שלנו. נוצר מעגל כזה שיכול להיות הרסני בטווח הרחוק.

 

מה עושים כשזקוקים להורדת לחץ?

בראש ובראשונה עלינו להבין את הבעיה. שאנחנו נמצאים בסטרס, הילד שלנו נמצא בסטרס ואז הוא חווה קושי להעריך את הסיטואציה. הוא לא יודע ולא מודע לכלים שיש ברשותו. העניין הוא שיש להם את הכלים האלה ואנחנו רק צריכים לעזור להם בזה.

  1. הסבירו לילדים שלכם את הסיטואציה בהתאם לגיל שלהם וליכולת התפיסה שלהם להבין ולקרוא את הסיטואציה
  2. אפשרו לילדים שלכם לשאול שאלות זה מגדיל את תחושת המסוגלות
  3. תנו לילדים שלכם תחושה של ביטחון על ידי יצירת הרגלים קבועים ושגרה
  4. אפשרו לילדים שלכם לפרוק אנרגיה באופן פיזי
  5. שהילדים שלכם מתנהגים באופן שונה זה האופן שלהם להראות כי הם נמצאים במצוקה, שהם חווים סטרס ולכן חשוב להיות קשובים לשינויים
  6. הראו לילדים שלכם באילו דרכים אתם נרגעים
  7. הכניסו לשגרה תהליכים שמרגיעים במהלך היום כמו מדיטציה, נשימות, יוגה וכדומה…
  8. אפשרו לילד שלכם לאמץ תחביב ולהתמיד בו, זה לאו דווקא צריך להיות חוג, זה יכול להיות בתוך הבית כמו התעסקות עם בצק למשל.
מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר