בדיקת צפיפות עצם – בדיקת חובה בגיל השלישי

ניווט מהיר

בדיקת צפיפות עצם מסייעת לאבחן מחלה הנקראית אוסטאופורוזיס. מדובר בבדיקה שמראה עד כמה העצמות בגוף שלנו חזקות, זאת על פי כמות המינרלים שיש לנו בגוף. ככל שאנו מתבגרים ועולים בגיל, העצם עוברת תהליך הדרגתי הנקרא איבוד צפיפות. אחת הבעיות עם התהליך הזה היא בכל שהוא כמעט בלתי מורגש והוא קורה כחלק בלתי נפרד משינויים הורמונליים או מחלות אחרות.

 

איך מתבצעת בדיקת צפיפות עצם?

כאמור,מטרת הבדיקה לאבחן אוסטאופורוזיס שזו מחלה בה העצמות מאבדות מהחוזק שלהן ולכן נוטות להישבר ביתר קלות. הבדיקה איננה חודרנית והיא מתבצעת באמצעות רנטגן. הקרניים מסייעות במדידת כמות המינרלים שיש בעצמות, בהשוואה לאזורים אחרים בגוף.

 

מי צריך לבצע אותה?

נשים מגיל 60 ואילך שעברו בדיקת סקר ראשונה של צפיפות העצם וגברים מגיל 70 צריכים לבצע את הבדיקה. במידה ולא אובחנה המחלה, יש לחזור על הבדיקה כל חמש שנים. נשים וגברים שחוו שבר אוסטאופורוטי צריכים גם כן לבצע את הבדיקה. נשים וגברים עם גורמי סיכון למחלה, או כאלה עם משקל נמוך במיוחד או שלוקחים תרופות באופן קבוע הגורמים להידלדלות העצמות, צריכים גם כן לבצע את הבדיקה.

איפה מבצעים בדיקת צפיפות עצם?

את הבדיקה מבצעים בקופות החולים או במכונים פרטיים. צריך לבקש מרופא המשפחה או מרופא אחר הפניה ואז ניתן לבצע את הבדיקה. הבדיקה מתבצעת על גבי משטח עם ריפוד ואז הסורק עובר מעל הגוף והקרניים עוברות דרך העצמות ונקלטות ישירות במכשיר. לרוב יסרקו את החוליות בגב, את עצם הירך ושורשי הקרסול וכף היד.

 

מה חשוב לדעת על הבדיקה?

הנחיות לביצוע הבדיקה, משתנות ממרפאה למרפאה ולכן חשוב להתעדכן. נשים בהריון לא מבצעות את הבדיקה. יש להסיר תכשיטים וחפצים מתכתיים לפני הבדיקה.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר