כל הסיבות וההשלכות של טיקים בעין אצל ילדים

ניווט מהיר

הורים רבים אשר מבחינים כי החלו אצל ילדיהם טיקים בעיניים וישר נכנסים ללחץ ולשאול שאלות כמו למה זה קורה, איך מטפלים בזה, האם זה מסוכן, האם זה ייפסק ועוד. למעשה, מנתונים סטטיסטיים רפואיים עולה כי חמישית מהאוכלוסיה תחווה בחייה בשלב כזה או אחר טיקים. טיקים בעיניים או בכל אזור אחר בפנים או בגוף מוגדרים בתור תנועות לא רצוניות, מהירות של קבוצות שרירים אית או יותר. טיקים בעין אצל ילדים עלולים להופיע במצבי לחץ, התרגשות או מתח מוגברים כמו למשל לפני ובזמן שילד חוגג יומולדת, לפני או בזמן מבחן, בתקופות לחוצות כמו גירושים למשל, הטיקים עלולים להתגבר. נמצא גם כי קיים קשר ישיר בין טיקים לבין בעיות קשב וריכוז.

 

טיקים בעין אצל ילדים- למה זה קורה?

המדע עדיין חוקר את התופעה של טיקים ומסתבר שיש כאן גורם גנטי מאוד משמעותי כפי שמוסר לנו מרכז טיקלס – tics.co.il. יחד עם זאת, המקור לטיקים בעיניים הוא נוירולוגי כלומר, מדובר בשיבוש תהליכי דופמין שהוא מוליך עצבי במוח. אותו דופמין הוא הגורם המרכזי לטיקים. קיימים שלושה סוגים עיקריים של טיקים: טיק פשוט החולף מעצמו, טיק מוטורי המופיע כתנועה לא רצונית בעיניים או בחלקים אחרים בפנים ובגוף. טיק נוסף מכונה טיק קולי כמו למשל משיכות אף קולניות, קול משתנה, שיעול, כחכוך, גמגום ואפילו יש ילדים שמקללים.

איך מטפלים?

קודם כל, מורידים לחץ. מדובר בתופעה מאוד נפוצה שלרוב חולפת לעצמה ולכן אם זה לא חמור, בירור ראשוני אצל רופא משפחה הרבה פעמים מספיק. עם התופעה נמשכת מעל 6 שבועות או מחמירה, ממשיכים את הבדיקות ומתאימים תכנית טיפול. יש מגוון של טיפולים בטיקים כמו למשל טיפול תרופתי, טיפול באמצעות בוטוקס, גירוי מוחי עמוק, טיפול פסיכולוגי, טיפול התנהגותי, טיפול באמצעות רפואה משלימה ועוד.

 

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר