מחלת נפש – איך להתמודד איתה ומה התסמינים ?

ניווט מהיר

שאיבר מסוים כואב בגוף שלנו לזמן ממושך, לרוב ניגש לרופא או למטפל מתאים. השאלה היא מהו עושים במצב של מחלת נפש ואיך יודעים אם אדם שקרוב אלינו כל כך סובל ממנה? אז קודם כל חשוב להבין כי מדובר בהפרעה בתחושות הריגשיות שלנו שלעתים יבואו לידי ביטוי גם בתחושות פיזיות. בעיקרון, קשה מאוד לפספס את זה שמדובר במחלת נפש, כי פשוט מרגישים שמשהו לא תקין. מדובר בשם כולל לקשת רחבה של מצבים והתמודדויות, קשיים ומצבים אשר באים לידי ביטוי בתפקודים הרגשיים של האדם. שילוב בין מחשבות, התנהגותיות ומערכות יחסים עם אנשים אחרים שאינם על פי הנורמה.

 

 

איך מזהים מחלת נפש?

הסימן המובהק ביותר למחלה נפש הוא כאשר אדם לא מצליח לתפקד בצורה מיטבית באחד או יותר מתחומי החיים כמו קריירה, לימודים, מסגרות חברתיות, מערכת זוגית ועוד. אדם שחש במצוקה נפשית לא בהכרח חולה במחלה נפש, ולכן חשובה האבחנה שנעשית אך ורק על ידי פסיכיאטר מומלץ או פסיכולוג. יש המון סוגים של מחלות נפש ולכל סוג יש את המאפיינים והתסמינים שלו. למשל, אנשים עם הפרעות חרדה סובלים מפוביות, פחדים וחרדות ספציפיות מדברים או סיטואציות מסוימות. לעומת זאת, אנשים עם שינויים קיצוניים במצב הרוח יחוו תקופות של מאניה לעומת תקופות של דיפרסיה.

 

מה ניתן לעשות?

יש מגוון עצום של טיפולים המסייעים למטופל להתמודד עם המצב הנפשי איתו הוא נמצא. חשוב לדעת כי יש מחלות שהן קבועות, חלקן גנטיות, בהן ניתן לשלוט באמצעות תרופות, לעומת מחלות זמניות שמגיעות בתקופות מסוימות של קושי כמו למשל נשים החוות דיכאון אחרי לידה. לכן, חשוב להתייחס לכל מצב באופן פרטני ולהתאים את הטיפול הנכון.

מי שקרא את הכתבה הזו קרא גם את:

ניווט מהיר

רוצים לקבל עזרה?

השאירו פרטים ונציג ייצור אתכם קשר

שתפו עם חברים
פופולרי באתר